weebly statistics
Paginatitel

A a d†† K a l i s v a a r t í s†† F o t o s i t e

P†††††† h†††††† o†††††† t†††††† o†††††† g†††††† r†††††† a†††††† p†††††† h†††††† y

R†† E†† D††††† L†† E†† A†† F

N††† e††† w†††††† a††† n††† d†††††† f††† r††† e††† s††† h†††††† l††† o††† o††† k

© Copyright Aad Kalisvaart 2018

Verschillende onderwerpen.

In het hoofdstuk ďVerschillende onderwerpeníí zijn diverse themaís/onderwerpen opgenomen met bij elk onderwerp een duidelijke uitleg en toelichting.

Geen inspiratie? Dit zijn leuke onderwerpen.

Vroeg of laat kom je op een punt waar je even niet meer weet wat je moet fotograferen. Vaak denken we dit wel te weten, maar in werkelijkheid zien we door de bomen het bos niet meer. Dat je op dit punt bent gekomen is niet erg. Het is juist heel erg normaal aangezien er zoveel mogelijkheden zijn om vast te leggen. Hierdoor is het gemakkelijk om vast te zitten in een sleur waardoor je steeds hetzelfde fotografeert. En nadat dit gebeurt begin je fotograferen vaak wat minder interessant te vinden waardoor de camera voor langere tijd in de tas blijft liggen. Hieronder beschrijven we meer dan 100 fotografie ideeŽn om te fotograferen als je geen inspiratie meer hebt. Met deze lijst kun je, ook als je even geen inspiratie meer hebt, toch blijven fotograferen. En door deze ideeŽn met elkaar te combineren heb je nog meer opties om je fotografiedag mee te vullen. We hebben de lijst ingedeeld in verschillende categorieŽn waar je uit kunt kiezen. Vaak kiezen mensen hetgeen wat hen het meest aanspreekt. En dat is ook zeker goed. Toch willen we je uitdagen om ook eens iets te proberen waar je bijna geen ervaring mee hebt. Hierdoor wordt jouw beeld breder en krijg je mogelijk zelfs een nieuwe tak van fotografie erbij die je ook leuk gaat vinden.

 

Natuur.

 

Je hoeft de deur maar uit te gaan en er staat een hele wereld op jou te wachten. De grote bomen, wilde dieren of kleine insecten kunnen, als je het over natuur hebt, allemaal inspiratie zijn. Veel dingen kunnen we met onze eigen ogen zien, maar door te focussen op hetgeen wat niet gelijk opvalt kun je nog meer fotografie ideeŽn krijgen om vast te leggen. Doordat we continu maar bezig zijn zien we niet eens wat er om ons heen te zien is. Door een macro lens te pakken of met je eigen camera op pad te gaan zonder allemaal afleidingen zie je de wereld opeens vanuit een heel ander perspectief. Op het gebied van natuur zijn dit een aantal goede inspiratiebronnen om eens met je camera te fotograferen.

 

Kies niet voor het specifieke onderwerp.

 

Wanneer je ervoor kiest om je inspiratie uit bloemen of fruit te halen, ga dan niet een typische fruitsoort of bloemen op de foto zetten. Probeer eens anders naar de natuur te kijken. Neem een foto van de bladeren die aan het fruit zit en probeer bijvoorbeeld het fruit zelf onscherp te houden. Je kunt ook overwegen om een unieke foto te maken waar je de bloem met de wortels in de grond op de foto zet. Door een klein gat te graven en hier je camera in te houden lijkt het net of je onder de grond fotografeert. Dit kan een mooi resultaat opleveren die totaal niet lijkt op de standaard natuurfotoís die je wel eens voorbij ziet komen. Fotograferen tijdens het gouden uur, vol in de middagzon en vergeet vooral ook niet te fotograferen als het regent. Dit zijn allemaal momenten die je normaal niet tegenkomt en nu juist leuk zijn om uit te proberen.

 

Grond.

 

Grondsoorten kunnen erg interessant zijn. De patronen die vaak zichtbaar zijn kunnen zelfs een hele mooie achtergrond creŽren maar kunnen ook prima als voorgrond voor een foto gebruikt worden. Het leuke aan dit onderwerp is dat je een totaal ander beeld krijgt als je het in kleur, monochroom of zwart-wit fotografeert. En hoewel je dit achteraf in de werking kunt aanpassen, is het ook leuk om dit in de camera te doen zodat je gelijk het effect kunt zien.

 

Fotografie ideeŽn met water.

 

Met water spelen is altijd leuk. Als je het combineert met een object en het dan fotografeert: dan wordt het vaak nog veel leuker. Water kun je zowel binnen als buiten vastleggen. Een kraan waaruit een druppel water naar beneden valt, regen in een waterplas of een sneeuwpop. Allemaal leuke ideeŽn op het gebied van water. Maar ook in de natuur kun je na een regenbui de druppels op de bladeren fotograferen. Ook de paddenstoel en dieren die langslopen kunnen jouw aandacht trekken. Combineer je dit allemaal met een lensball dan krijg je weer een totaal ander effect dan zonder. Dus ook dit is zeker de moeite waard om te overwegen.

 

Architectuur fotografie ideeŽn.

 

Oude en nieuwe gebouwen kom je wekelijks wel tegen. Je hoeft de stad maar in te lopen of naar je werk te gaan en overal om je heen zie je gebouwen staan. Elk van deze gebouwen heeft een unieke bouwstijl en karakteristieken die hier bij horen. Door op de route naar je werk, school, supermarkt of stad goed om je heen te kijken kun je uit deze onderwerpen vast wel iets vinden om vast te leggen. Leg niet eens alleen het exterieur vast maar denk ook aan het interieur. Zo kun je ook prachtige fotoís maken van een keuken, huiskamer of badkamer. Uiteraard vergt dit wel een nieuwe expertise aangezien dit niet heel makkelijk is. Maar het is zeker de moeite waard om een keer een uurtje te proberen: wellicht vind je het wel zo leuk dat je het vaker wilt proberen.

Avond en nacht

Interieurfotografie

Landschap

Straatfotografie kleur

Urban fotografie

Winkelcentra

Portret

Straatfotografie

Bloemen en planten

Architectuur