weebly statistics
Paginatitel

A a d K a l i s v a a r t s F o t o s i t e

P h o t o g r a p h y

R E D L E A F

N e w a n d f r e s h l o o k

Copyright Aad Kalisvaart 2018

Tips, Het 85 mm objectief.

Waarom iedereen een 85 mm-lens nodig heeft!

 

Het is geen groot geheim dat veel fotografen aanvankelijk kiezen voor een 85 mm-lens. Ik weet dat het toevoegen van een 85 mm-lens aan mijn arsenaal een GROTE deal was. Ik heb mijn verschillende lensopties maandenlang onderzocht en ben gaan houden van het idee van wat de 85 mm kon doen voor mijn fotografie. Het beste deel van de 85 mm is wat je ziet, is wat je krijgt. Letterlijk. Vaak kunnen lenzen een beeld vervormen of hebben ze niet dat gecomprimeerde uiterlijk dat je misschien wilt bereiken in je fotografie. Deze lens combineert een ongelooflijke beeldkwaliteit, artistieke vervaging en zeer weinig vervorming. Lees verder voor nog meer geweldige functies van de 85 mm-lens en waarom zou u het mogelijk als uw volgende prime-lens beschouwen!

 

85 mm brandpuntsafstand.

 

De brandpuntsafstand van de 85 mm is echt populair bij portretfotografen! In feite is het voor velen de go-to-lens tijdens een sessie! De minimale scherpstelafstand met de 85 mm is ongeveer 2,8 voet van uw beoogde brandpunt. Dit betekent dat terwijl je verder moet gaan staan ​​dan wanneer je bijvoorbeeld een 35mm gebruikt, de scherptediepte het potentieel heeft voor die bokeh en romige achtergrond die veel fotografen verlangen. Als je wilt dat je onderwerp groter is in je frame, is de 85 mm een ​​goede keuze! Het mooie aan het gebruik van een vaste lens zoals de 85 mm stelt je in staat om echt creatief te worden en je voeten te gebruiken! Je kunt die close-ups pakken terwijl je afstand houdt en ook die bredere foto's maken (als je een paar stappen achteruit doet).

 

Vervorming.

 

Het mooie van 85 mm-lenzen is dat ze het menselijke gezicht nauwkeurig fotograferen, wat betekent dat er heel weinig vervorming is. Wat is vervorming precies? Het is eigenlijk wanneer lijnen beginnen te buigen. Deze lijnen kunnen op ALLE verschillende manieren beginnen te buigen, net zoals ze doen met een fisheye-lens. In het geval van gezichten, vervormen groothoeklenzen soms gezichtskenmerken, waardoor ze ongewoon groot of ... vervormd worden. De 85 mm is een zeer ongecompliceerde optie als je van consistentie en nauwkeurigheid houdt.

 

Bokeh / compressie met de 85 mm-lens.

 

De 85 mm is goed bekend als geweldig voor compressie en bokeh. Om het kort en krachtig te maken, heeft de 85mm de neiging om de achtergrond dichterbij te laten lijken dan hij is, terwijl hij het onderwerp laat opvallen. Hierdoor kan je oog direct naar waar je wilt. Hoe meer "open" je diafragma, des te meer onscherpte je krijgt op de achtergrond. Dus als je voor het volledige effect gaat, probeer dan je f-stop in te stellen op 1,4 tot 2,0.

 

Geweldige lens voor weinig licht.

 

De 85 mm-lens is geweldig in situaties met weinig licht. Waarom? Het heeft de neiging om meer licht toe te staan ​​dan andere lenzen. Ik zal je alle specifieke wiskunde besparen, maar de brandpuntsafstand, gedeeld door het diafragma, geeft je een "gebied" van licht. Dus hoe lager het diafragma, hoe meer licht de lens in de camera zal laten. Dus een 85 mm 1.4 geeft je een beter resultaat dan een 50 mm 1.4. De lichtresultaten worden ook mede bepaald door onze camera's, maar de 85 mm voegt zeker een extra lichtversterking toe.

Prime-lenzen zijn over het algemeen beter bestand tegen situaties met weinig licht. Lees deze tip om meer te lezen over prime-lenzen en wat ze kunnen.