weebly statistics
foto evenementen elf fair nacht steden macro
Tekstvak: Tekstvak:

M a n u a l F o c u s

N e w a n d f r e s h l o o k

P h o t o g r a p h y

A a d K a l i s v a a r t

Tekstvak:
Tekstvak: A  a  d   K  a  l  i  s  v  a  a  r  t 
Tekstvak:

HOOFDSTUKKEN

In het hoofdstuk Home zit een introductie.

In het hoofdstuk Lenzen en hulpstukken is opgenomen de gebruikte lenzen en de gebruikte nuttige hulpstukken en onderdelen welke zijn toegepast.

In het hoofdstuk Verschillende onderwerpen staan fotos van willekeurige onderwerpen, van zomaar in de stad, macro, zwart en wit, avond en nacht, landschap etc.

Tekstvak:

HULPSTUKKEN

Copyright Aad Kalisvaart 2018

P h o t o g r a p h y

M a n u a l F o c u s

Tekstvak: F  o  c  u  s 
Tekstvak: M  a  n  u  a  l

In het hoofdstuk Evenementen staan fotos welke genomen op, Elf Fantasy Fair (verschillende jaren en plaatsen), Zomercarnaval etc.

In het hoofdstuk Cameras zit een overzicht van de gebruikte cameras en een verwijzing naar oude film toestellen.

In het hoofdstuk Tips staan over verschillende onderwerpen nuttige tips, toepassingen etc.

Tekstvak:

Pentax AF 360 FGZ.

Cactus Wireless Flash Versie 4.

Hama Omega Carbon II Statief.

Dit statief is geschikt voor zowel foto- als videocamera's en is gemaakt van carbon fibre. Maak de mooiste nachtfoto's met langste sluitertijd en film schitterende scnes met een stabiel beeld dankzij dit statief.

Met de 3D bal kun je de bevestigde camera alle kanten op draaien, voor optimale flexibiliteit.

 Minimale hoogte: 68,5 cm.

 Maximale hoogte: 174 cm.

 Ondersteund gewicht: tot 5 kg.

 Inclusief waterpas en kompas.

 Uitschuifbare centrale kolom (32 cm).

 3D kogelkop.

 Gewicht 2.5 kg.

 

 

De AF360 FGZ automatische flitser heeft een richtgetal van 36 (bij ISO100/m) en biedt geavanceerde functies zoals korte-sluitertijdsynchronisatie, draadloze bediening vanop afstand en 2de-sluitergordijnsynchronisatie.

P-DDL-stand met voorafgaande flits zorgt voor een nauwkeurigere flitserfotografie. Draadloze P-DDL-flitser is beschikbaar indien gebruikt met DSLR-camera's van PENTAX die een draadloze flitserwerking ondersteunen. Er is een interne en draadloze korte-sluitertijdsync. beschikbaar in P-DDL-stand. Belichtingscorrectie voor flitser is eenvoudig via een simpele knop.

Bevat een autofocushulpbeam voor scherpstelling in omstandigheden met weinig licht of een laag contrast. De standen Auto en Handmatig staan een gebruik toe met niet-DDL-camerabehuizingen van PENTAX. Het LCD-scherm geeft het efficinte bereik weer van de flitser in de standen P-DDL, DDL en AUTO. De instellichtfunctie doet de flitser n seconde afgaan, zodat de fotograaf kan controleren op ongewenste schaduwen of hoge lichten.

 

 

Met het Cactus Wireless Flash Trigger Systeem Versie 4 kunt u meerdere flitsers op verschillende hoeken en afstanden van uw onderwerp plaatsen. Dit is vooral handig voor portret en product fotografie. Iedere ontvanger werkt met een flitser. U kunt gebruik maken van zoveel ontvangers als u wilt. U kunt gewoon de flitsschoen van de externe flitser aan die van de ontvanger bevestigen, of gebruik de flits-aansluitkabel. Belangrijker nog, zonder de noodzaak voor het aansluiten van de flitser op uw camera door flitsschoen of kabel, kunt u de flitser op een willekeurige plaats neerzetten zodat u op die manier de beste belichting op uw onderwerp kijgt.

U kunt met 1 zender meerdere ontvangers aansturen wat de Cactus trigger zeer veelzijdig maakt. De mogelijkheden zijn eindeloos.
Wanneer u de sluiterknop loslaat, pikt de ontvanger het uitgezonden signaal van de zender van uw camera op en zal hij de externe flitser aansturen. De snelste responstijd is 1/1000s (werkelijke snelheid varieert van 1/125s tot 1/600s afhankelijk van de synchronisatie snelheid van het camera-systeem).

De Cactus versie 4 biedt vele verbeterde functies ten opzichte van versie 2. Deze verbeteringen omvatten een nieuw antenne ontwerp dat de betrouwbaarheid verhoogt en de effectieve afstand vergroot tot 100 meter. Ook heeft de versie 4 een nieuwe energiebron: AAA-batterijen. Door de 16 selecteerbare kanalen en geavanceerde anti-interferentie functie kan het apparaat aan het werk binnen de effectieve ruimte zonder interferentie van andere apparaten.